Alvarado soleert naar winst in Gieten

Alvarado soleert naar winst in Gieten

De Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestige in Gieten naar haar hand gezet. In de tweede ronde liet ze haar concurrenten achter zich en bouwde ze gestaag haar voorsprong uit. Sanne Cant en Yara Kastelijn mochten mee op het podium.

Al in ronde één liet Alvarado zien dat ze over goede benen beschikte. Samen met Europees kampioene Worst nam ze afstand van de rest van het peloton. Makkelijk had Worst het niet. Alvarado zette haar constant onder druk en in ronde twee brak de veer bij Worst. De 21-jarige Alvarado begon op dat moment aan een lange solo op een zware omloop.

Worst kreeg het gezelschap van de achtervolgende groep, maar had het ook daar moeilijk. Ze moest toekijken hoe wereldkampioene Cant en de Nederlandse Yara Kastelijn de achtervolgers achterlieten en zou uiteindelijk 11e worden. Terwijl Cant en Kastelijn aan hun strijd om de tweede plek begonnen, bouwde Alvarado haar voorsprong ronde na ronde gestaag uit.

Kastelijn leek het laken naar zich toe te trekken in ronde vier, maar wereldkampioene Cant vocht terug. Ze gingen samen de zesde en laatste ronde in. Aan het einde van de slotronde draaide Cant het gashendel nogmaals open. Kastelijn kon de versnelling van Cant niet beantwoorden en nam vrede met plek drie.

De strijd om de overwinning was dan al lang gestreden, want Alvarado reed zonder problemen naar de overwinning in Gieten. Ze had aan de finish 55 seconden voorsprong op wereldkampioene Cant en zette Yara Kastelijn op meer dan een minuut. Ze is dankzij haar overwinning ook de eerste leider in het klassement.

Winnares Alvarado: “Gisteren had ik een slechte dag, ondanks mijn derde plek, maar vandaag voelde ik me super goed. Toen ik weg was met Annemarie Worst reed ik op een bepaald moment stevig tempo en ik zag dat ze niet mee kon. Nu, zo’n solo is wel absoluut niet makkelijk. Je moet elke ronde gecontroleerd rijden, zonder je te verbranden. Maar het ging goed en ik kon ook op het einde gewoon lekker doorrijden. De conditie is goed en dat geeft heel veel vertrouwen. Nu hopen dat we deze lijn zo lang mogelijk kunnen doortrekken.”

Foto: ©Photopress


twitter#superprestige