Iserbyt toont z'n bloedvorm ook in Gieten

Iserbyt toont z'n bloedvorm ook in Gieten

Topfavoriet Eli Iserbyt heeft z’n goede conditie ook in Gieten omgezet in een overwinning. Hij kreeg tot diep in de finale het gezelschap van Quinten Hermans, maar kon de Limburger uiteindelijk afschudden in de slotronde. Ondanks de knappe wedstrijd van Belgisch kampioen Toon Aerts moest hij na kettingproblemen vrede nemen met een negende plek.

De snelste start was voor Gianni Vermeersch. De Belg vloog er stevig in, maar verdween plots van het strijdtoneel na een lekke band. Vooraan bleef een grote groep over, waar uiteindelijk ploegmakkers Daan Soete en Eli Iserbyt in ronde 3 dan toch wat afstand wisten te nemen. Een koppeltijdrit? Die leek in de maak, maar in de achtervolging was het Quinten Hermans die er alles aan deed om het gat te dichten, met Michael Vanthourenhout, ploegmaat van de koplopers, in z’n wiel.

Hermans was de enige die uiteindelijk de oversteek wist te maken, terwijl Daan Soete uit de kop van de wedstrijd verdween en met materiaalpech af te rekenen kreeg. Halfweg koers waren er twee leiders en een duel zat eraan te komen. Ondertussen kwam ook Toon Aerts helemaal in z’n ritme. De Belgisch kampioen kende geen super start, maar kon in ronde 5 z’n metgezellen achterlaten.

Iserby probeerde Hermans vooraan meermaals los te schudden, maar slaagde daar niet in. Integendeel. Toon Aerts kwam seconde per seconde dichterbij en kon in ronde 8 vooraan aansluiten. Tijd om op adem te komen was er niet, want het tempo viel vooraan niet meer stil. Aerts moest af en toe enkele metertjes dichten en bleef aanklampen. Tot dat moment waarop zijn ketting roet in het eten gooide. De Belgisch kampioen moest naar de materiaalpost lopen en zag een podiumplek in rook opgaan.

Vooraan waren ze weer met z’n tweeën. Iserbyt rekende niet op z’n sprint en koos voor een lange aanval. Hij zette Hermans in de laatste ronde stevig onder druk en nam enkele meters afstand. Hermans had geen antwoord meer klaar. Iserbyt reed solo naar de finish en won zo z’n tweede wedstrijd dit weekend. Hermans finishte op een tiental seconden als tweede. Plek drie was voor Corne Van Kessel.

Eli Iserbyt is dankzij z’n overwinning in de eerste manche van de Telenet Superprestige ook automatisch leider in het klassement.

Winnaar Eli Iserbyt: “Het was een heel lastige cross, ik wisselde af en toe voor m’n bandenprofiel en maakte ook wat foutjes. Maar hoe dan ook was Quinten heel sterk vandaag, zeker op de rechte stukken reed hij heel snel. Ik wist dat er maar enkele plekken waren waar ik kon demarreren, zoals in de bochtjes aan de materiaalpost. Toen Toon Aerts weer kwam aansluiten, wist ik zeker dat ik in de laatste ronde iets moest proberen, maar dan waren er die kettingproblemen. Die favorietenrol? Tja, ik probeer me er niet druk in te maken, want dan gaat het voor mij alleen maar slechter. Ik probeer er nu vooral van te genieten.”

Foto: ©Photopress


twitter#superprestige