Alvarado domineert in Ruddervoorde

Alvarado domineert in Ruddervoorde

Net als in Gieten heeft Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) ook in Ruddervoorde met een heuse solo de wedstrijd naar haar hand gezet. Ze dook als eerste het veld in en gaf die koppositie niet meer af. Sanne Cant (IKO-Crelan) reed een hele wedstrijd in de achtervolging en kon standhouden voor plek twee. Katherine Compton (KFC Racing P/B Trek/Knight com) mocht het podium vervolledigen. Alvarado neemt ook de leiding in het klassement over.

De regen in de laatste uren voor de start van de wedstrijd toverde het parcours om in een zware omloop, maar dat schrikt Ceylin del Carmen Alvarado niet af. Ze had de snelste start en nam al op de eerste stroken in het veld enkele meters voorsprong. Wereldkampioene Sanne Cant kon haar wagonnetje nog aanhaken en Ellen Van Loy leek de kopgroep van drie te vervolledigen.

Lang duurde het niet vooraleer Alvarado haar concurrentes meter voor meter achterliet. Cant kon in eerste instantie de schade beperken en keek aan het einde van ronde één tegen een achterstand van zes seconden aan. Dichter kwam de wereldkampioene niet meer, integendeel. Alvarado kon ronde na ronde haar voorsprong uitbreiden. Ze reed haar eigen wedstrijd en mocht haar knappe solo afronden met het zegegebaar.

In de strijd om plek drie zakte Ellen Van Loy aan het einde van ronde twee weg en nam Katherine Compton de fakkel over. Plek twee zat er niet meer in voor de Amerikaanse, wereldkampioene Cant kon haar tweede plaats veilig stellen. Bij Yara Kastelijn (777 Cyclocrossteam) ging het minder vlot. De leidster in het klassement en de winnares in Gavere vorige week, gaf voor de wedstrijd al aan dat de benen niet helemaal hersteld aanvoelden na de Koppenberg. Ze strandde vandaag als vijfde op meer dan anderhalve minuut en verliest daardoor kostbare punten in het klassement.

Alvarado wint haar tweede Superprestigewedstrijd van het seizoen en is net als na de wedstrijd in Gieten de leidster in het klassement.

Winnares Alvarado: “Ik voelde me vandaag best goed, had een goeie start en was snel weg. Toch was het best wel lastig onderweg, de fiets werd door de modder elke ronde zwaarder. Maar als je vooraan rijdt, moet je gewoon doortrappen.”

Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige