Vier op een rij voor Van der Poel

Vier op een rij voor Van der Poel

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) mocht onmiddellijk juichen bij z’n terugkeer in het veld. De wereldkampioen reed solo naar de overwinning in Ruddervoorde. Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) kon het tempo van de wereldkampioen het langst volgen, maar moest halfweg koers toch de rol lossen en werd uiteindelijk tweede. Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions) mocht als derde mee op het podium.

Voor het eerst dit seizoen waren alle ogen gericht op wereldkampioen Mathieu van der Poel, die de voorbije drie seizoenen in Ruddervoorde won. Al in de eerste bocht zaten de twee mannen die iedereen verwachtte vooraan: Mathieu van der Poel en Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), de renner die het seizoen tot hiertoe domineerde. Iserbyt kon in het begin van de wedstrijd op de steun van z’n ploeggenoten rekenen. Het team van Iserbyt zette Van der Poel danig onder druk.

Laurens Sweeck koos voor de aanval en dwong Van der Poel in de achtervolging met Iserbyt in z’n zog. De voorsprong van vijf seconden die Sweeck bij elkaar fietste, werd door de wereldkampioen teniet gedaan. Sweeck kon aanpikken en ging op pad met Van der Poel. Ondertussen kende Iserbyt een moeilijk moment. Hij moest na een valpartij enkele plaatsen prijsgeven en zag hoe Belgisch kampioen Toon Aerts naar plek drie reed.

Vooraan besliste Van der Poel de wedstrijd halfweg koers. Sweeck moest de wereldkampioen laten gaan en zag hoe Van der Poel z’n beperkte voorsprong op een ronde tijd uitbouwde tot een verschil van 20 seconden. Tweede plek dus voor Sweeck. Toon Aerts neemt dankzij z'n derde plek de leiding in het klassement over.

Voor wereldkampioen Van der Poel wachtte een solo in de slotronden van z’n eerste wedstrijd dit seizoen. Het is z’n vierde jaar op rij op het hoogste schavotje in Ruddervoorde.

Winnaar Van der Poel: “Het was toch een vrij lastige omloop, bijzonder technisch ook. Zelf moest ik wat zoeken naar het crossgevoel. En toegegeven, ik heb dat niet echt gevonden vandaag. De basisconditie is in orde, maar ik had niet de indruk dat er versnellingen op zaten en dus heb ik vandaag van bij het begin m’n eigen tempo gereden. Uiteraard ben ik heel blij, het is een bevestiging dat ik goed gewerkt heb. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden.”

Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige