Aaron Dockx voorlopig foutloos in de Telenet Superprestige

Aaron Dockx voorlopig foutloos in de Telenet Superprestige

De Telenet Superprestige 2019 – 2020 is halfweg, de eerste vier wedstrijden van het regelmatigheidscriterium zijn afgewerkt. En in de schaduw van de Elite Heren en Elite Dames werken de nieuwelingen ook elke week een wedstrijd af, weliswaar zonder algemeen klassement. Bij de tweedejaars nieuwelingen waren we tot nu toe elke keer getuige van een indrukwekkende dominantie. Tegen Aaron Dockx, die uitkomt voor IKO – Crelan, is er momenteel geen kruid gewassen.

Omdat hij in Gieten te laat aan de start kwam, moest Dockx op de laatste startrij plaatsnemen. Geen probleem, zo bleek. In een mum van tijd kwam hij vooraan aansluiten. Eens vooraan trok hij ook meteen door en de concurrentie zag hem nooit meer terug. Dockx finishte met 21 seconden voorsprong op de Duitser Silas Kuschla. De Nederlander Menno Huising vervolledigde het podium.

Een week later in Boom deed Dockx dat kunstje nog eens over. De Kempenaar uit Rijkevorsel vertrok andermaal achteraan en gaf na een inhaalrace de rest het nakijken. Ditmaal waren Dario Van Der Heyden (AA-drink jongerenteam) en Kay De Bruyckere (Callant – Doltcini) ‘the best of the rest’.

De volgende zondag kregen we op en rond het militair domein in Gavere een heruitgave van de voorbije twee weken. In de openingsronde baande Aaron Dockx zich in geen tijd een weg naar voren. Aanvankelijk duldde hij nog wat gezelschap in zijn buurt, maar na anderhalve ronde achtte de jongeling van IKO – Crelan het tijd om een versnelling hoger te schakelen. Dockx ging er vandoor voor een derde succesvolle solo op rij. Kay De Bruyckere en Kenay De Moyer namen respectievelijk de tweede en derde plaats in.

Een licht gewijzigd scenario voltrok zich de week nadien in het West-Vlaamse Ruddervoorde. Kay De Bruyckere voerde van meet af aan de forcing en zette zijn concurrenten meteen onder druk. Topfavoriet Aaron Dockx en Kenay De Moyer gingen samen in de achtervolging. De Moyer moest uiteindelijk de rol lossen waarop Dockx de jacht op de leider alleen verder zette. In de laatste ronde vond hij de aansluiting bij de kop van de wedstrijd. Dockx had klaarblijkelijk nog wat energie over. Hij besloot meteen vol door te trekken en De Bruyckere had geen antwoord meer in huis. De renner van IKO - Crelan verzwakte niet en soleerde naar zijn vierde zege in de Telenet Superprestige.

Of Aaron Dockx in staat is om deze indrukwekkende zegereeks verder te zetten, zullen we snel ontdekken. Te beginnen op zondag 8 december in het Limburgse Zonhoven.


Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige