Viktor Vandenberghe grote constante bij eerstejaars nieuwelingen

Viktor Vandenberghe grote constante bij eerstejaars nieuwelingen

De allerjongsten in de veldritwereld, de eerstejaars nieuwelingen, maken ook steevast hun opwachting op de wedstrijddagen van de Telenet Superprestige. Daar springen vooral de constante prestaties van Viktor Vandenberghe in het oog. De jonge knaap van Alu Decock – Litubel – Wielerteam mocht in alle Superprestigewedstrijden waar hij aan de start kwam, mee het podium op.

Zo goed als alle Belgische renners hadden besloten om het tweede weekend van oktober de verre verplaatsing naar het Nederlandse Gieten niet te maken. Het deelnemersveld kleurde voornamelijk oranje. Het was Jelte Jochems die daar de wedstrijd op soevereine wijze naar zijn hand wist te zetten. De Duitser Louis Leidert en de Nederlander Guus Van Den Eijnden werden tweede en derde op respectievelijk 19 en 35 seconden. Mike Uytterhoeven werd de best geplaatste Belg op een knappe vierde plaats.

Een week later in het provinciaal domein De Schorre in Boom was het tijd voor de eerste Superprestigewedstrijd op Belgische bodem. Maar liefst 33 eerstejaars nieuwelingen namen er de start. Viktor Vandenberghe ging meteen met de hoofdprijs naar huis. Antoine Jamin en Mike Uytterhoeven vervolledigden het podium.

Zeven dagen later waren de cyclocrossers te gast in het Oost-Vlaamse Gavere. En opnieuw was het Viktor Vandenberghe die het podium topte. Ditmaal werd Yordi Corsus (Callant-Doltcini) tweede en de Brit Mark Lightfoot (Welwyn Wheelers) derde.

De Britse derde plaats in Gavere bleek een teken aan de wand. In Ruddervoorde waren we getuige van een Britse dominantie. Max Greensill (Hope Factory Racing) ploeterde vlot door de West-Vlaamse wei van de broeders Pyfferoen. Met maar liefst 49 seconden voorsprong op Oliver Akers (Garden Shed UK – Scott – Vergespor), ook een Brit, verpulverde hij de tegenstand. Viktor Vandenberghe werd nog knap derde en mocht zo voor de derde week op rij het podium van de Telenet Superprestige bestijgen.

Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige