Yorben Lauryssen leidt na vier manches in Ridley Cup junioren

Yorben Lauryssen leidt na vier manches in Ridley Cup junioren

In de Ridley Cup voor internationale Junioren resten er nog vier manches. Met Zonhoven, Diegem, Merksplas en Middelkerke nog op het programma, ligt de helft van de punten nog voor het grijpen. Momenteel voert Yorben Lauryssen (Callant – Doltcini) het klassement aan voor Thibau Nys (AA-drink jongerenteam) en Lennert Belmans (IKO – Crelan).

In Gieten domineerde een sterke Thibau Nys van in het begin. Samen met Lennert Belmans (IKO – Crelan) en Ward Huybs (AA-drink jongerenteam) vormde hij de kopgroep. Op een technischer stuk van het parcours besliste Nys om door te trekken en hij kon meteen een kloofje slaan. Belmans toonde zich sterk in de achtervolging, maar niemand kon een ontketende Nys nog van de zege houden in het zand van Gieten. Huybs sleepte na een spannend duel met Jetze Van Campenhout (Callant – Doltcini) nog een derde plaats uit de brand.

Een week later in Boom kon Yorben Lauryssen (Callant – Doltcini) optimaal profiteren van de afwezigheid van enkele toppers die naar Zwitserland waren afgereisd voor de wereldbekerwedstrijd in Bern. Lauryssen kende dan ook weinig moeite met de tegenstand. Hij kwam in het Provinciaal domein De Schorre in Boom nooit echt in de problemen en reed over de streep met een halve minuut voorsprong op zijn ploegmaat Arne Baers. Jelle Harteel (Acrog – Pauwels Sauzen – Balen B) mocht als derde mee het podium op. Met deze winst nam Lauryssen ook meteen de leidersplaats in het klassement over van Thibau Nys.

Voor de derde manche in Gavere tekende iedereen weer present. Na de start duurde het niet lang vooraleer de eerste schifting werd doorgevoerd. Thibau Nys, Yorben Lauryssen, Ward Huybs en Lennert Belmans kozen samen het hazenpad. Het ging er verschroeiend hard aan toe en ze reden al snel een halve minuut voorsprong bij elkaar. Keer op keer leek het vooraan even wat te scheuren, maar met nog slechts een halve ronde te gaan, kwam het viertal weer samen. Na een bloedstollende finale gingen Nys en Belmans, die toch wat afstand hadden kunnen nemen, samen de laatste rechte lijn in. In de sprint kon Nys relatief eenvoudig de maat nemen van Belmans. Lauryssen werd nog knap derde en verzekerde zo zijn leidersplaats in het klassement.

Een week voor het Europees Kampioenschap in Silvelle (Italië) was het verzamelen geblazen in Ruddervoorde. Voor en tijdens de wedstrijd viel de regen met bakken uit de lucht. Dat zorgde voor een loodzware en moeilijke omloop. Iedereen stapelde de fouten op, alleen Jente Michels (Acrog – Pauwels Sauzen – Balen B) bleef heel de wedstrijd recht. Thibau Nys kon lang volgen, maar ook hij maakte foutjes onder de druk van een beresterke Michels. Nys viel letterlijk terug naar de derde plaats toen Belmans hem voorbij snelde na een valpartij. Michels trok zich hier niets van aan en reed de wedstrijd zonder kleerscheuren uit. Hij duldde geen gezelschap op de finishfoto en kwam alleen aan met 10 seconden voor op Belmans en 23 seconden op Nys.

Met reeds vier afgewerkte manches en nog vier afspraken voor de boeg, kan er nog heel wat gebeuren in het klassement bij de Junioren. Het is spanning troef en we kijken reikhalzend uit naar de tweede helft van het regelmatigheidscriterium met de eerstvolgende wedstrijd op zondag 8 december in Zonhoven.


Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige