Annemarie Worst wint na spannend duel met Alvarado

Annemarie Worst wint na spannend duel met Alvarado

De Nederlandse Annemarie Worst heeft de vijfde manche van de Telenet Superprestige gewonnen. Ze haalde het in de sprint voor haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Yara Kastelijn zorgde na een inhaalrace voor een volledig Nederlands podium. 

De Kuil in Zonhoven stond centraal in de vijfde Superprestige-manche. Ceylin del Carmen Alvarado ging het best van start op de lastige omloop. Wereldkampioene Sanne Cant, Annemarie Worst en Inge van der Heijden volgden in haar spoor. Van de favorieten waren enkel Alice Maria Arzuffi en Europees kampioene Yara Kastelijn niet vooraan te vinden.

Sanne Cant reed aanvankelijk vlot door het zand, maar al in de tweede ronde moest ze vooraan afhaken. Alvarado en Worst kenden wel een goede dag. Zonder problemen trotseerden ze de steile afdalingen en zware loopstroken in Zonhoven. De twee Nederlandse rensters konden zich een paar keer afscheiden, maar steeds weer keerden de concurrenten terug uit de achtergrond. Ook Yara Kastelijn, die in de eerste wedstrijdhelft te veel fouten maakte in de Kuil, vond uiteindelijk haar goede ritme.

Met nog twee rondes te gaan, maakten nog vijf rensters kans op de overwinning: Alvarado, Worst, Kastelijn, Arzuffi en Van der Heijden. Bij het ingaan van de laatste ronde werd het lijstje met kanshebbers uitgedund tot twee kandidaten: Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst.

De twee landgenoten gaven elkaar geen duimbreed toe. Even werd het nog spannend, toen hun fietsen bij een lastige passage in het zand in elkaar bleven haken. Gelukkig konden ze snel weer verder en uiteindelijk werd er gesprint om de overwinning. Alvarado trok de sprint aan, maar voormalig Europees kampioene Annemarie Worst ging op en over de youngster. Ze behaalt zo haar eerste zege in de Superprestige 2019-2020. Alvarado blijft leider in het algemeen klassement.

Winnares Worst: “Op het einde, in de laatste afdaling, moest ik een gaatje laten op Alvarado, maar ik kon snel terug aansluiten. We bleven dan nog in elkaar haken in het zand, maar gelukkig konden we allebei verder rijden. In de sprint was het alles of niets, het was echt een zware laatste ronde. Ik ben heel blij met deze overwinning.”

Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige