Toon Aerts heer en meester in het zand van Zonhoven

Toon Aerts heer en meester in het zand van Zonhoven

Belgisch kampioen Toon Aerts heeft zijn tweede zege in de Superprestige beet. Na zijn overwinning in Boom, was hij nu ook de beste in het zand van Zonhoven. Laurens Sweeck werd na een valpartij in de laatste ronde naar de tweede plaats verwezen. Eli Iserbyt knokte zich naar de derde plaats.

Van bij de start werd duidelijk dat Toon Aerts over superbenen beschikte in Zonhoven. Hij legde meteen een hoog tempo op en dwong zijn concurrenten zo tot achtervolgen. Laurens Sweeck was zijn grootste uitdager, maar ook Corné van Kessel, Tom Pidcock, Eli Iserbyt en Quinten Hermans lieten zich opmerken in de Kuil.

Iets na halfweg koers kon Belgisch kampioen Toon Aerts profiteren van een foutje van Tom Pidcock. De leider bij de U23 beloften moest van zijn fiets, waardoor de renners achter hem moesten corrigeren en Toon Aerts plots alleen aan de leiding reed. Laurens Sweeck ging meteen in de achtervolging, maar hij zag zijn achterstand snel oplopen tot 16 seconden.

Op karakter kon Sweeck de kloof langzaamaan dichten, tot hij Aerts te pakken had bij het ingaan van de voorlaatste ronde. Wat volgde was een spannende strijd in het zand. Aerts zette Sweeck onder druk en die was in de laatste ronde iets te onstuimig bij de afdaling in de Kuil. Bij een verkeerd manoeuvre vloog Sweeck over zijn stuur het zand in. Aerts profiteerde meteen van dit foutje en hij kon ongestoord naar de overwinning rijden.

Sweeck werd tweede, in de achtergrond knokte Eli Iserbyt zich naar de derde plaats. Toon Aerts blijft leider in de Superprestige, Laurens Sweeck volgt nu op 1 punt.

Winnaar Aerts: “Ik heb heel hard moeten knokken vandaag. Samen met Laurens was het een mooie strijd. Ik wist dat ik in de laatste ronde als eerste de Kuil moest induiken, want daar kunnen altijd foutjes gebeuren. Je wenst het uiteraard niemand toe, maar uiteindelijk win ik hier waarschijnlijk wel door het foutje van Laurens. Het had leuk geweest als het in een sprint geëindigd was, maar de opluchting is natuurlijk groot!”

Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige