Alvarado klaart de klus in Middelkerke

Alvarado klaart de klus in Middelkerke

Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) heeft de puntjes op de i gezet in Middelkerke. Zelfs een schoenwissel kon haar in de laatste manche van de Telenet Superprestige niet van de overwinning houden. De wereldkampioene versloeg haar landgenoten Denise Betsema (Pauwels Sauzen - Bingoal) en Annemarie Worst (777) in de sprint. De 21 – jarige Nederlandse pakt ook de eindoverwinning in het klassement.

Al in ronde één nemen Alvarado en Worst afstand van de rest van het pak. De twee Nederlandse rensters hebben het voorbije seizoen meermaals een duel met elkaar uitgevochten en dat zou vandaag niet anders zijn. Tot het moment waarop Alvarado met grote gebaren de mensen in de post wakkerschudt, ze heeft een nieuwe schoen nodig. “Ik reed tegen een paaltje aan en m’n schoen bleef hangen”, zegt Alvarado na de wedstrijd. “Ik merkte dat ik m’n schoen los kwam en ik hem niet meer vast kon maken. Ik probeerde het gat zo klein mogelijk te houden, maar moest dus de post in om m’n kapotte schoen te wisselen. Alleen hoorden ze me niet en werd ik een beetje boos”, lacht ze. Uiteindelijk kan Alvarado haar schoenwissel snel uitvoeren en moet ze in de achtervolging.

Door de schoenwissel van Alvarado kan Betsema, die op de laatste rij van start was gegaan, de tweede plek innemen. Lang duurt het niet vooraleer de wereldkampioene Betsema bijbeent. Ook Worst, die ondertussen alleen aan de leiding rijdt, krijgt geen grote voorsprong bij elkaar gereden. De wereldkampioene maakt haar achterstand snel goed en komt minder dan een ronde later alweer vooraan aansluiten.

Grote versnellingen komen er niet op het winderige parcours aan de Noordzee. Daardoor duiken Alvarado, Worst en Betsema met z’n drieën de laatste ronde in. Alles wijst erop dat ze zullen sprinten om de zege. Alvarado drijft het tempo lichtjes op en nestelt zich in de koppositie. Vlak voor de laatste rechte lijn is er een gracht waar Alvarado als eerste over gaat. Ze springt daardoor voor haar twee concurrentes op de fiets en gaat de sprint van op de kop aan. Worst kan het wiel niet houden en ziet in de laatste meters hoe Betsema haar voorbij snelt naar plek twee.

Na Gieten en Ruddervoorde mag Alvarado nu ook zegevieren in Middelkerke én is ze de beste in het eindklassement. “Het was werkendag vandaag”, geeft de wereldkampioene toe. “Maar ik was ook opgepept omdat ik de voorbije weken af en toe in de sprint kon winnen. Nu heb ik de dagzege én het eindklassement te pakken, dat is natuurlijk heel tof!”


Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige