Belgisch kampioen Sweeck pakt de dubbel

Belgisch kampioen Sweeck pakt de dubbel

Bij de mannen was de strijd om de eindzege nog bijzonder spannend. Slechts één punt was het verschil tussen Laurens Sweeck en Eli Iserbyt, ploeggenoten bij Pauwels Sauzen – Bingoal. Ze kregen de vrijheid om het onder elkaar uit te maken en het was Sweeck die aan het langste eind trok. De Belgische kampioen was de beste in Middelkerke en kon zo z’n klassement veilig stellen.

Sweeck en Iserbyt kijken elkaar in Middelkerke recht in de ogen in de strijd om het eindklassement in de Telenet Superprestige. Belgisch kampioen Sweeck en z’n ploegmaat Iserbyt zijn in de eerste ronde bij de pinken en nestelen zich vooraan in de strijd. Een grote kopgroep, waar Quinten Hermans het tempo bepaalt, kleurt de eerste ronden van de wedstrijd. Niemand durft aan een lange solo beginnen in het winderige Middelkerke.

Tot Tom Pidcock aan het einde van ronde 3 het gashendel open draait. De Brit gaat een beetje roekeloos tekeer en kan een valpatij nog net vermijden. Z’n versnelling maakt z’n concurrenten wel wakker, want de volgende die het tempo de hoogte in jaagt, is Laurens Sweeck. In eerste instantie kunnen Iserbyt en Van der Haar, de nummers twee en drie in het klassement, het tempo van de Belgische kampioen volgen, maar plots rukt Sweeck zich toch los en neemt hij enkele meters voorsprong.

In de ronden die volgen bouwt Sweeck z’n voorsprong langzaam uit. Achter hem is het een strijd tussen de koppeltjes van Telenet Baloise Lions, met Aerts en Van der Haar, en Pauwels Sauzen-Bingoal, met Iserbyt en Vanthourenhout, om de tweede plek. In de voorlaatste ronde acht Iserbyt het moment gekomen. Hij laat Lars van der Haar en z’n ploegmaat Vanthourenhout achter. Toon Aerts kan wel aanpikken bij Iserbyt en de strijd om de tweede plaats. Het is Aerts die in de slotronde alle registers open trekt. Hij laat Iserbyt achter en snelt naar de tweede plek.

Ondertussen wenkt voor Sweeck de overwinning, want dichterbij komen de achtervolgers niet meer. De Belgisch kampioen rijdt solo naar de dagzege in de Noordzeecross én de overwinning in het eindklassement van de Telenet Superprestige.

Winnaar Sweeck: “Het ideale scenario om die eindoverwinning binnen te halen, was zo snel mogelijk wegrijden en winnen. En dat is uiteindelijk gebeurd. In het begin moest ik de wedstrijd een beetje onderaan. Er stond veel wind en het was de kunst om weg te geraken. Ik hoopte dat ze achter mij naar elkaar zouden kijken en dat was het geval. Je zag wel dat Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout samen met mij één ploeg waren, dus het is mooi dat we het zo kunnen afmaken. Het is een mooi seizoen geweest, ik mag zeker niet klagen.”


Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige